Районен съд София разгледа мярката за неотклонение по случая за 58-годишния Валентин Спасов, полял съпругата си с бензин с думите "Ще те запаля", предаде репортер на "Фокус".

Мъжът бе задържан за до 72 часа, предвид опасността да извърши друго престъпление. Предвид обвинението прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Държавният обвинител изтъкна факта, че Елисавета Спасова е била жертва на домашно насилие.

Обвиняемият Спасов е освидетелстван от ТЕЛК комисия като е с 80% нетрудоспособност. По тази причина адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение. Адв. Василева мотивира искането си и с това, че Спасов се грижи за непълнолетния си син.

Спасова е била жертва на други прояви на домашно насилие, което я е принудило да се изнесе от жилището си и да нощува в мазето. В това положение е била поставена от няколко месеца.

Деянието е извършено в изпитателен срок на друго условно осъждане на Валентин Спасов, което индикира и обуславя опасност от извършване от друго престъпление.

Предвид изложените факти съдът определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а социалните служби ще бъдат уведомени за непълнолетното лице останало без родителска грижа.

Делото по случая ще се разглежда на 14.12.