Само за три дни приключи бързото досъдебно производство, образувано за отвличане на 45-годишна жена в Смолян. Това съобщи за "Фокус“ прокурор Станчо Станчев – говорител на Окръжна прокуратура – Смолян.

"Бързото производство приключи с две споразумения с двамата подсъдими по делото. На мъжът е наложено наказание от две години лишаване от свобода ефективно, при първоначален общ режим. Приведена му е в изпълнение и предишна присъда от 4 месеца, която е за палеж на автомобила на отвлечената жена. Съпругата на мъжът, която е била съучастник в извършването на престъплението, е осъдена на шест месеца условно, с три години изпитателен срок. Автомобилът, който е бил средство за извършване на престъплението е отнет в полза на държавата“, поясни прокурор Станчев. Той бе категоричен, че с бързите действия, искат да покажат, че прокуратурата няма да остане безразлична към престъпленията срещу личността и домашното насилие.

Припомняме, че на 25 юни сутринта 45-годишна жена от Смолян бе отвлечена от мъж и жена - съпрузи. Сигнал за престъплението бе подаден от очевидец, който веднага извикал органите на реда. Само половин час след извършеното отвличане, полицаите от Смолян задържаха извършителите и веднага бе образувано бързо досъдебно производство по случая. Престъплението бе извършено брутално, с упражнено насилие срещу пострадалата, като двамата с удари и дърпане за косата са натикали жената в автомобила.