Мъжът, който потроши пет автомобила на паркинг на бул."Съединение“ в ж.к.“Тракия“ изплати почти всички щети на собствениците и е на път да сключи споразумение с прокуратурата, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив.

Днес той отчете пред съдебния състав, че е изплатил почти всички пари по сметката на съда, с изключение на 2245.57 лева, които ще внесе до следващото заседание. След окончателното възстановяване на щетите той желае да сключи споразумение. Целта е редуциране на наказанието му.

Съдът докладва постъпилото писмо от застрахователите, в което са описани изплатените до момента обезщетения за петте автомобила. Адвокатът се запозва със справката.

Щетите на един от автомобилите дори са надплатени. Останалата сума с която се обезщетяват имуществените щети по автомобилите, причинени от престъплението трябва да бъдат внесени по сметката на съда до следващкото заседание, което бе насрочено за 16 март, от 16 часа.

За престъплението е обвинен Иван Иванов, който през нощта на 7 срещу 8.10.2019 г. посетил заведение в ж.к.“Тракия“, където консумирал значително количество алкохол. Въпреки това към 3.00 ч. на 8.10.2019 г. той се качил на автомобила си и потеглил. Под влиянието на изпитото количество алкохол не могъл да овладее автомобила си и ударил последователно 5-те автомобила, паркирани на обособен паркинг на бул.“Съединение“.

Химическата експертиза показа 2,12 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта му. Иванов е причинил значителни имуществени вреди по 5 леки автомобила на обща стойност 11 565,56 лв.

Цветана ТОНЧЕВА