Задържаха мъж, насочил пистолет и заканил се да посегне на живота на кмета на Ветово, научи "Фокус". Бързо производство за хулиганската проява е образувано срещу 40 годишния от Русе. До това се е стигнало, след като в полицията е бил подаден сигнал, че на 11 май около 09:00 часа в град Ветово, по време на откриване на футболно събитие, съобщиха от ОДМВР-Русе.

40-годишният мъж е извършил действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, след като на обществено място е викал и отправил обидни думи и реплики към кмета на град Ветово, заканил се да посегне на живота му и насочил оръжие.

40-годишният е бил задържан от служители на РУ - Ветово. Сигналът е документиран и е започнато разследване - образувано е бързо производство по описа на РУ – Ветово за престъпление по чл.325 ал.2 вр. ал.1 от НК  и за престъпление по чл. 144, ал. 1 от НК. На 40-годишния е повдигнато обвинение и с постановление на прокуратурата му е постановено задържане за 72 часа. Работата по случая продължава.