Мъж е нападнал жена в апартамент в Бургас, душал я е и е отправял заплахи за живота й. Инцидентът е от 18 март 2024 г., но 1 юли Районен съд Бургас е заседавал по делото, научи Burgas24.bg.

Жената, с инициали П. Я., е била сграбчена от агресивния мъж за челюстта, която е била извита силно встрани. Ударена е брутално по дясната буза, като така й е счупен частично зъб.  Докато мъжът я душал в жилището се заканвал: "Ще те убия, аз съм много насъбрал, ще те убия“ и "К**во мръсна, ставай и ми търси метадона, защото ще видиш какво ще се случи, днес ще има убийство!“.  В района на околоблоковото пространство край апартамента крещял: "Имай късмета да избягаш или да се оплачеш на някого и ще те убия“.   

След споразумение насилникът е признат за виновен. Наложено му е наказание "лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което ще трябва да изтърпи при първоначален общ режим. Приспада му се времето, през което е бил под мярка за неотклонение "задържане под стража“ - от 12 март 2024 г. Ще трябва да плати и над 2 хил. лв. по сметка на ОД МВР Бургас.