Музейко и Регионалната библиотека "Захарий Княжески“ в Стара Загора отправят покана към децата да се впуснат заедно в незабравимо пътешествие в света на науката и природата, предаде репортер на "Фокус". Гостуването на Музейко в Стара Загора е планирано за днес и утре. То е част от проекта "Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“, чиято основна цел е да вдъхнови по интересен и забавен начин младите посетители за нови знания, свързани с природосъобразния начин на живот, зелената енергия и изграждането на устойчива среда

Екипът на Музейко е подготвил разнообразни образователни формати, включващи научни експерименти и демонстрации. В рамките на двудневното събитие децата ще имат възможност да се запознаят с изложбата "Живей в кръговрата! Разреши проблема!“. Чрез научен подход и педагогически методи, малките старозагорци ще се научат да прилагат своето аналитично мислене, да намират решения на ежедневни предизвикателства, да развият умения като наблюдателност, креативност, критично мислене и емпатия към природата.

Проектът "Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“, по програма "Разпространение 2023“.

За това вълнуващо и образователно приключение всички малки и големи любители на науката и природата са добре дошли на 26 септември (от 14.30 до 17.30 ч.) и на 27 септември (от 17.30 до 20.30 ч.) в Регионална библиотека "Захарий Княжески“ в Стара Загора на бул. "Руски" 44.