Мълния предизвика пожар в спомагателна постройка към къща в Павликени. От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват, че сигнал на тел. 112 е подаден малко след 20:30 часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Имотът се намира на улица "Отец Паисий Хилендарски“.

Пожарът е унищожил част от покривна конструкция, каратаван и домашно имущество. Данни за пострадали хора няма. Спасени са две сгради, намиращи се в близост. Огънят е потушен от екип на павликенската пожарна.

Природно явление е причина и за друг пожар – в сивщовското село Деляновци. Поразена е къща, като и тук са изгорели покривна конструкция и домашно имущество.

През денонощието на тел. 112 са получени още пет сигнала за пожари. Горяла е широколистна гора в Свищов, като са унищожени 10 дка и са спасени 50 дка. Запалили са се още отпадъци и сухи треви. Спасени са сгради и автомобили. Късо съединение в електропреносна мрежа пък е предизвикало пожар на стърнище в село Драгомирово. И тук няма сериозни материални щети.

При нито един от инцидентите няма пострадали хора.