Проливен дъжд, придружен с вятър и гръмотевици, се изсипа днес следобед в Добричка област. По информация на Меteo Bulgaria само за час в Каварна са паднали над 100 л/кв. м.

Силната буря е засегнала и град Добрич. От кадри в социалните мрежи се вижда как улиците в града са заблатени и наводнени. Съобщава се и за аварирали автомобили на няколко места.

Пороят в североизточния край продължи около час, а след това остави след себе си множество материални щети и затворени улици.

Заваляха редица коментари:

Природата ще продължи да ни наказва! Много ни търпя! Каварна да не би да е от вчера. Преди 35 години също е съществувала, но не е имало такова бетониране, изсичане на градските дървета, съсипване на природата, канализацията е от живково време, никой не я е поддържал или влагал ресурси, само използване от лошия соц за бързо забогатяване.

Природата си връща своето!

Сезонът приключи

Припомняме, че по-рано днес от НИМХ предупреди за обилни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и силен вятър. Обявен е оранжев код за 12 области на Източна България за значителни валежи, а жълт - за 8 области в Централна България и по Черноморието.

Лора ДИМИТРОВА