Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Република България за дванадесети пореден път връчи годишните си Почетни награди DOCENDO DISCIMUS за принос към Института. Тази година наградите са посветени на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО.

За дългогодишното активно и ползотворно сътрудничество с Института, както и за значителния си принос, награда получи Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров". Тя бе връчена на началника му – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров от директора на Дипломатическия институт – Таня Михайлова.

Дипломатическият институт и Морско училище имат дългогодишна история на успешно сътрудничество, при осъществяването на обучителни и публични инициативи, което е нагледен пример за значимостта на укрепването на връзката между дипломацията и военната сфера. Двете институции работят успешно и в областта на публичната дипломация.

През 2024 г., във връзка с 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО, Дипломатическия инстиутут посети Морско училище, като бяха проведени среща на ръководствата на двете институции и среща със студенти и курсанти. Съвместните инициативи демонстрират високото ниво на партньорство, насочено към укрепване на националната сигурност, чрез развитие на професионални компетенции, както в дипломацията, така и във военното дело.