За поредна година Момчиловци стана притегателен център за сватбения туризъм, каза за "Фокус“ кметът на смолянското село, Сийка Суркова. "Открихме сезона на сватбите, като имаме заявка и за още. До сега от началото на лятото, две двойки младоженци се врекоха във вярност сред красивата природата на Родопа планина. От доста години Момчиловци е предпочитано място за сключване на граждански брак и провеждане на сватбени тържества“, поясни Суркова.

Една от предпочитаните дестинации за сватби е хижа "Момчил юнак“ над Момчиловци, където кметът бракосъчетава младоженците, а след това в една изключително приятна обстановка сред природата, гората, цветята и езерото се провеждат сватбените тържества. Други пък предпочитат да се оженят на най-високата точка на селото, около параклиса "Преображение“ и последната сватба е била там.

"Отворени сме за желанията на хората ,които са решили да сключат граждански брак при нас. Ние отговаряме на очакванията на младоженците това да се случи. Получава се много красиво и романтично. Все по-романтични и осъзнати стават младоженците от година на година. Знаят какво искат и съумяват да организират хубави тържества“, посочи кметът на Момчиловци.

През годините във вярност в Момчиловци са се врекли над 60 двойки, като те са не само местни, но и доста външни хора. "Имали сме чужденци от различни държави, като грък, украинка, аржентинец, който се ожени за момиче от Момчиловци и много други. Всеки, който желае да сключи граждански брак и смята, че Момчиловци е подходящото място за това, може да заповяда“, каза още Сийка Суркова.