Моден дизайнер учи малчугани на древна японска техника на рисуване върху плат, в рамките на видинския фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“. Вече трети ден десетки деца и възрастни участват в работилницата за рисуване известна като Tie Dye.

Дизайнерката Иванка Найденова се радва да научи своите възпитаници как да прилагат древната техника родила се в страната на Изгряващото слънце и пренесена и преработена в Америка. За творецът, няма нищо по-хубаво и завладяващо, да види усмихнатите улица и светещи очи на децата, когато рисуват върху текстил и със собствените си ръце и фантазия създават нещо, споделя дизайнерката Иванка Найденова. Тя е завършила мода във Варна и тридесет години е живяла в Англия. От Лондон се снабдява с бои и с някои материали, но  наученото извън България прилага в работата и обучението на децата във Видин.

В нейната работилница, във фестивалните дни има много усмивки, цветно и шарено е и всички се забавляват-рисуват, пришиват, апликират, връзват и се получават най-невероятни творби, изработени с много фантазия и любов.