Множество купи и медали спечелиха ямболските учители, които взеха участие в Двадесетата юбилейна учителска спартакиада, която се проведе в курортния комплекс "Албена".

В спортното събитие взеха участие близо 500 учители от 30 общини, които бяха разделени в 12 спортни дисциплини.

Община Ямбол участва с два отбора по дартс и петанк и се представиха повече от отлично. В индивидуалната надпревара Димитър Плачков от Средно училище "Св. Климент Охридски“ спечели златото, а неговият колега Румен Шопов от Спортно училище "Пиер Дьо Кубертен“ завоюва бронзовия медал. Двамата заедно спечелиха среброто в отборното класиране, а техните съотборници Анатолий Иванов (Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов“) и Андреан Илчев (Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето) завършиха на трето място.

В петанка бронзовия медал спечели отборът на Анатолий Иванов и Димитър Плачков, а четвърти останаха Румен Шопов и Андреан Илчев.

Това е най-значимото спортно мероприятие за българските учители и се реализира от Българската работническа федерация "Спорт и здраве“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Ямболските учители представиха града достойно в спартакиадата и отправят своите благодарности към ръководството на община Ямбол, с чиято подкрепа се осъществи тяхното участие.