Общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" е превърнало централната част на Добрич в красива цветна лятна градина, предаде репортер на "Фокус". 22 000 цветни растения придават очарование в центъра и Градския парк "Св. Георги". Бегонии, копривка, пламъче, тагетис, декоративно зеле, остеоспермум и делоспермум превръщат градинките в ароматни и пъстри острови за съзерцание.

За съжаление всеки сезон има регистрирани случаи на посегателства над цветните градинки, като най-често граждани просто крадат цветя, за да си ги пренесат в двора у дома, на вилата или в междублоковото пространство. От Община град Добрич отправят апел към жители и гости да ценят труда на служителите и да пазят зацветените пространства, за да изглежда Добрич по-приветлив и повече хора да се радват на красивите градини.

Работят и всички фонтани, шадравани и водни каскади в града. Водните площи не са места за охлаждане заради дезинфекциращите препарати и ел-кабелите. В града са поставени достатъчно кошчета за отпадъци и тяхното място също не е във водните атракции.

Едно от най-привлекателните места в парка е розариумът. Тази година колекцията от цветя е обогатена с нови видове, като щамбовите рози, които задълго отсъстваха поради кражби. Аромати и цветове привличат любители на природата, йогата и други видове спорт от ранни зори до късна доба, снимките в социалните мрежи присъстват неотменно.

Жулиета НИКОЛОВА