Протест на сливенските енергетици се състоя пред сградата на Топлофикация "Инж. Ангел Ангелов", предаде репортер на "Фокус". Протестните действия са насочени срещу необмислените реформи в сектора и липсата на сливенската топлофикация в териториалните планове за преход на въглищните региони и искат ясно разписани документ за намаляването на мощностите на централите. 

Протестът днес бе спонтанен. Протестираха служителите, които не са заети в експлоатацията на топлоцентралата.  За кратко те блокираха пътя край ТЕЦ -а.

Утре протестните действия продължават с блокада на пътя София -Бургас в района на кръговото кръстовище край Тополчане. В 13.00 часа , тези, които не са на смята ще потеглят към кръстовището, като ще преминат през Детелината на подбалканския път. Очаква се блокадата на кръстовището да започне в 13.30 часа. 

"Това, че не сме включени в плана за преход, означава, че без отопление ще останат 15 000 абонати - домакинства, детски градини и училища, болници, общински и държавни институции. А е никой не говори, че в крайна сметка цената на реформата отново ще бъде платена от гражданите," заяви изпълнителният директор на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов. В ТЕЦ -Сливен работят 300 души, а централата се захранва предимно с въглища от Маришкия басейн.