Много села в област Смолян остават без ток след силната буря от вчера. Това съобщи за "Фокус“ комисар Симеон Цървуланов – директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян. Освен в община Смолян, без електрозахранване има населени места в общините Чепеларе, Златоград, Баните, Мадан, Рудозем. Причината е скъсани ел. проводи, поясни още комисар Цървуланов.

Все още много села в община Смолян също остават без ток, каза за "Фокус“ вр. и. д. кмет на Смолян, инж. Мариана Цекова. "Където е възможно електричеството се възстановява. През нощта обаче има отново много нападали дървета в различни населени места и се разчистват. Пътят за Горово е затворен, има и затворени пътища към махалите край село Сивино“, уточни инж. Цекова.

Тя допълни, че хората, чиито къщи са най-силно засегнати от бурята и са без покриви и прозорци, са прекарали нощта при роднини и при познати.

"До края на деня ще бъдат доставени агрегати в избирателните секции в селата, в които няма електрозахранване. Екипите на община Смолян са на терен и продължават работа по отстраняване на падналите дървета и щетите от силната буря“, каза още инж. Цекова.