Богата музикална програма с различни изпълнители, спорт и кино ще има на празника на Рудозем и Деня на миньора, които ще се проведат от 13 до 17 август т. г.

На 13 август от 17:30 часа ще има аниматорско парти с Чочо – "Къде тупти сърцето на Рудозем“, както и творчески занимания за деца.

На 14 август е ден на киното, когато от 20:00 часа на площад "България“ ще има лятно кино и жителите и гостите на Рудозем ще могат да гледат филма "Пулсът на танца“.

На 15 август е пълният официален ден на празника. Той започва в 17:30 часа с фолклорна фиеста на читалищата в Рудозем, Борие и Войкова лъка. Програмата продължава с благозвучни мигове с фолклорната певица Нина Иванова. След това ще има концерт на поп фолк звездата Ивайла, както и музикална програма с талантливия изпълнител Мирослав Тросков.

От 15 до 17 август на градския стадион в Рудозем ще се проведе и футболен турнир за деца "Купа Южна България – град Рудозем“.

На 16 август от 16:30 часа започва народно веселия с участието на състави от читалищата в селата Чепинци, Рибница, Елховец и Сопотот. Програмата продължава с фолклорна забава с певеца Николай Славеев. В 20:15 часа е официалното откриване на празника, на което ще има приветствие от кмета на Рудозем, инж. Недко Кулевски и приветствия от гостите. Празникът продължава с уникално шоу с хитовете на Криско и поп фолк парти с Емануела. В 22:30 часа ще бъде и празничната заря.

На 17 август от 12:00 до 15:00 часа ще има концерт на самодейни състави и изпълнители. След това ще има фолклорно веселие със Златко Кафеджиев и неговия оркестър. От 17:00 часа ще има Празник за всички почитатели на хорото "Хоро се вие на мегдана в Рудозем“, с участието на клубове "Хоро“ от общината. От 18:00 часа започват незабравими фолклорни мигове с Хамид Имамски. След това ще има концерт на поп фолк звездата Данна, музикална фиеста с Джордан. Закриването на празника ще бъде с известните гръцки хитове на Аристос.