Множество и груби нарушения на Закона за движение по пътищата разкриха само за 2 часа и половина от Пътна полиция" във Варненско, научи "Фокус".

Днес на територията на ОД на МВР - Варна се проведе специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол". Екипите на Пътна полиция проверяваха водачите, заедно с Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата", Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация", Агенция “Пътна инфраструктура", Агенция “Митници" и Национална агенция за приходите.

В местността Феришата, над Аксаковска панорама, бе ситуирано двустранен контролно-пропусквателен пункт.

От 9:30 до 12 часа бяха констатирани следните нарушения, съобщиха от ОД на МВР - Варна:

Общо проверени моторни превозни средства - 75 бр. (от тях: 51 товарни, 23 броя леки и един автобус).

Установените за периода нарушения са 19.

В един от тях е установен и задържан водача на МПС, който е употребил алкохол. Дрегерът е отчел 1.34 промила.

Спрени от движение технически неизправни МПС - 2, неспазване времената за управление и почивка на водачи на товарни МПС - 2, незаплатени пътни такси - 3, неизползване на системи за обезопасяване на деца - 1, превозване на товари с маса на натовареното МПС надвишаваща допустимата максимална маса - 1, управление на спряно от движение пътно превозно средство - 2, управление на ППС с прекратена регистрация - 1, управление на ППС без задължителна застраховка ГО - 1, водачи с нередовни документи - 4, управление на ППС без валиден техн. преглед - 1.