Тази вечер в Пирговата кула в Кюстендил предстои откриването на "Миг усещане“,  изложба живопис на художничката и дизайнер Даниела Годинова. Пред "Фокус“ тя посочи, че за нея е голяма чест да открие своята изложба в Пирговата кула.

"За мен това е много специален исторически обект, който носи в себе си много символика, особено неговата функция – да защитава покрайнините на града. Чест е особено сега, на 6 септември – символът за обединението и за нашето общо цяло“, каза Даниела Годинова.

Авторът на изложбата допълни, че пред жителите и гостите на Кюстендил тя показва нещо много лично преживяване и търсене. "Идеята е да потърся нещата извън това, което се вижда на повърхността. Всичко, което има някакъв фин израз, фина представа за нещата. Всичко, което седи под повърхността на нещо и може единствено да се усети сензитивно“, каза творецът.  

Художничката е била състезател и треньор, а сега е и съдя по акробатичен рокендрол. Освен това е завършила и сценография. "С годините имах различни периоди. От известно време в рисуването преоткрих моята страст“, сподели тя.

Откриването на изложбата ще бъде от 17.00 часа, на третото ниво на късносредновековната Пиргова кула. Тя ще може да се разгледа до 16 септември.