На турнира "Златна Добруджа", който се проведе от 30 август до 2 септември на игрищата в курорта Албена и Оброчище, Академия Спартак Варна се открои с постижения, Младите таланти завоюваха едно първо място, две трети места и множество достойни класирания, съобщават от клуба.

Шампиони в своята възрастова група станаха U16 с треньор Николай Кънчев, като заслужено спечелиха и наградата за най-добро нападение. Те постигнаха четири впечатляващи победи срещу Фратрия (2:1), Металург Перник (8:1), Атлетик Шумен (2:1) и Добруджа (4:1), както и едно равенство с Черно море (1:1).

Отборът U17, също под ръководството на Николай Кънчев, завоюва бронзовите медали след победа над Тича с 1:0, две равенства с Добруджа (0:0) и Металург (1:1), и една загуба от Дунав Русе с 0:3.

Вторият отбор на U14 с треньор Миша Милошевич също взе бронзови медали, след като победи Черно море (2:0) и Дунав (2:1), завърши наравно с Етър (1:1), Янтра (0:0), и загуби от Добруджа с 0:2.

При U13 и U12 на Ф9, нашите втори формации също показаха силна игра. Под ръководството на треньора Искрен Пенчев, по-големите играчи постигнаха победи срещу отборите на Барс Пловдив, П. Хитов и Ботев Русе, но загубиха мачовете си срещу Септември и Фортуна. Отборът на U13 с треньор Васко Боев постигна две победи над Добруджа и Дуло, едно равенство с Калиакра и две загуби от Септември и Тополи.

Възрастовата група U9 на Ф5 участва с два отбора, водени от треньор Калоян Димитров. Първата формация записа победи над Янтра, Локомотив Русе и Фортуна, като загуби от Добруджа и Севлиево, а втората победи Кария, завърши наравно с Янтра и претърпя загуби от Аспарухово, Калиакра и Локомотив Русе.

Този турнир бе полезен  като подготовка за предстоящото първенство на Зона Варна, което започва на 14-15 септември.