В сградата на "Еушипмънтс" АД в Русе се състоя официалното връчване на сертификатите на учениците, които успешно завършиха курсовете по рекламна графика и дигитално рисуване в Креативен център Русе. Проектът "Дигитални изкуства за свободни умове: Развитие на креативни умения в Русе“ бе насочен към млади таланти на възраст от 14 до 18 години, които проявяват интерес към креативните индустрии.

Проектът бе осъществен с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“, "Еушипмънтс" АД и сдружение "Агенция за развитие на човешките ресурси“.

Основната цел на проекта бе да предостави на учениците практически знания и умения в областта на дигиталните изкуства чрез курсове, оборудвани с професионална техника.

Курсовете бяха водени от Калина Емануилова – графичен дизайнер с близо 20 години опит. Тя окуражи младите творци да разгърнат своето въображение чрез различни дигитални техники и средства. Младите творци създадоха комикси на теми, свързани с работата на логистичното дружество, като по този начин съчетаха творческата страна на инициативата с реални бизнес казуси от света на логистиката и електронната търговия.

Представители на "Еушипмънтс" разведоха участниците в сградата на компанията, като те се запознаха с процесите на работа и съвременната инфраструктура, която се използва за управление на логистичните услуги в цяла Европа.

При връчването на сертификатите учениците подариха своите комикси на собственика на компанията Светлозар Димитров, който изрази своята благодарност и възхищение от интересните идеи и техните визуални интерпретации. Всеки участник получи сертификат за успешно завършен курс, както и специални подаръци от компанията.