Днес Община Перник отвори врати за високо мотивирани млади хора, които се включиха в инициативата "Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria. Девет ученика от четири пернишки училища се запознаха с основните дейности в управлението на града.

Единадесетокласничката Йоана Цонева от ГПЧЕ "Симеон Радев“ седна за няколко часа на кметския стол. При срещата си с кмета Станислав Владимиров тя го попита каква е мотивацията му, за да продължи да развива Перник. Двамата разговаряха и за бъдещите проекти на общинската администрация и участваха заедно в планираните за деня срещи, съобщи Общината.

"Един управленец трябва да проявява кураж и характер, трябва да бъде маратонец, тъй като в днешно време много хора се изкушават да бъдат спринтьори. Всеки ден в администрацията е ново предизвикателство, задачите трябва да се изпълняват докрай, да се поемат рискове, но когато имаш енергията и подкрепата на хората, всичко е възможно“, сподели кметът Владимиров пред учениците, като им пожела, когато завършат да намерят реализация в родния си град, а защо не и в администрацията на общината.

В работата на общината се включиха още Найя Радкова, Илона Стефанова, Мира Маркова, Мартина Божичкова, Кристиян Емилов, Елиза Любомирова, Калина Ивайлова и Ейми Боянова, които са възпитаници на четири пернишки училища- ГПЧЕ "Симеон Радев“, Професионална гимназия по икономика, ПМГ "Христо Смирненски“, ПГТЕ "Христо Ботев“, Професионална гимназия по облекло и туризъм, СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон“ и ПГТС "арх. Йордан Миланов“.

Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете, както и на секретаря на Община Перник. Останалите мениджъри за един ден се запознаха с работата на PR екипа на общината, дирекция "Хуманитарни дейности“, главния счетоводител, главния архитект и главния инженер. Със специална презентация бъдещите управленци бяха запознати с функциите и структурата на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня. Учениците бяха щастливи, че имат възможността да се запознаят с най-отговорните длъжности в града. Младите управници се интересуваха от развитието на града, младежките дейности, образованието, културата, спорта, инфраструктурата.

Инициативата се провежда за поредна година и е в рамките на националната кампания "Мениджър за един ден“