Трима непълнолетни бяха пребити от 18-годишен младеж в Айтос. Според първоначалната информация причината е реплики, отправени към майката на сочения за извършител. Защо обаче на заподозрения все още не са повдигнати обвинения?

"Разследването все още е в начален етап, но още същият ден – на 27 август, е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда вследствие на побой", уточни в ефира на NOVA говорителят на Районна прокуратура – Бургас Щилиян Димитров. По думите му причината все още да няма повдигнато обвинение е, че материалите не са докладвани на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, но тя все още не е изготвена. Процедурата се бави, допълни прокурор Димитров, защото пострадалите са трима и за всеки един от тях трябва да се набави голям набор от документи, за да се определи видът на телесната повреда, която им е нанесена.

Разпитани са много свидетели, включително майката на сочения за извършител. Органите на реда издирват и видеозаписи от камери в района.