Младежка инициатива "Еко акция в кв. "Дружба 3“ организират в Добрич утре - 21 април, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Организатор е Младежкият център. Идеята е на 17-годишната Виктория Ичеренска.

"Ще се опитаме да почистим един силно замърсен район между блокове 30 и 31 в ЖК "Дружба“ 3, след което ще засадим храсти по алеята до детската площадка“, споделят организаторите. Мястото на събитието е посочено на карта в публикация за събитието във Фейсбук. Ще бъдат осигурени ръкавици, чували и инструменти. Организатори и инициатор считат, че проблемът с отпадъците, изхвърлени неправомерно край домовете, в градинките, на любимо наше място за отдих, може да бъде решен съвместно в Страстната седмица на Велики четвъртък. Началото на еко акцията е в 14,00 ч. Мотото отново е:

"Заедно за приобщаваща Европа!“. Дейността се изпълнява по проект "Младежки център Добрич – Вашето днес" на Община град Добрич, програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г.

Жулиета НИКОЛОВА