През цялото време – от момента, в който докарахме нашия приятел в болницата към 2:30 часа през нощта до към 7:00 сутрина, ние не знаехме кои са нападателите. Разбрахме го от полицая, който дойде да ни вземе данните, за да ни потърсят за разпит. Това разказа за "Фокус“ Антон Тодоров, едно от момчетата били в колата, по която стреля служител на "Криминална полиция“ от Плевен.

"Бях в колата, когато се случи това нещо, когато ни казаха да отбием и шофьорът тръгна да отбива, аз се обърнах, за да видя как изглеждат хората и видях, че са доста едри мъже, при което се изплашихме всички и всички казахме да бягаме. В момента, в който избягахме се чу изстрела и видях момичето до мен как се превива, как не можеше да диша, просо гледката беше ужасна. Когато дойдохме тук, оставихме момчето в Спешното и не смеехме да отидем дори до нонстопа да си купим вода, защото ни беше страх и не знаехме какви хора са го извършили това нещо. Стояхме в болницата от 2:30 до 7:30 часа и когато дойдоха служители на "Криминална полиция“, за да вземат данните ни и да ни потърсят за разпит, тогава човекът, който ни взе данните ни каза, че това реално е била полиция“, разказва все още уплашен Антон.

"Държа да отбележа, че по медиите ни изкарват  някакви наркомани, убийци и не знам какви. Няма нищо такова, взети са ни на всички тестове, всичко е отрицателно – нито за алкохол, нито за наркотици, но защо никой не попита техните проби какви са? Твърдя, че бяха доста некоординирани, доста нападателни“, разказва Божидар Георгиев, който е бил в колата.

И четиримата пътници в автомобила обясняват, че не са изпреварвали колата на стрелеца, че не са влизали в разпра и много са се изплашили. Казват и, че не са извършили никакво нарушение.

Колата е иззета от полицията. Огледът продължава, както и разследването по случая.

Младежите настояват за справедливост и виновните да понесат последствията си.