Младежите от Градския ученически парламент във Велико Търново организираха лаготворителна акция в помощ на Отделението по педиатрия на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Велико Търново от Градския ученически парламент. От организацията вече са дали определена сума пари на болничната структура. Средствата са събрани още през миналата година по повод традиционния им Благотворителен бал, който бе отложен заради пандемията от COVID–19. Въпреки, че сумата, която вече е дарена не е голяма, тя ще бъде вложена в купуването на телевизори за обновените стаи в Детското отделение.



Благотворителните акции на младежите продължават до края на годината. Всеки, който иска да ги подкрепи, може да ги открие в тяхната специална къщичка на Коледния базар и да закупи ръчно изработени сувенири и играчки. Каузите, за които работят този път младежите, са две - за малкия Габриел от Свищов, който страда от аутизъм, и за Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село.

"Градски ученически парламент изказва своите най-искрени благодарности към всички дарители и пожелава на всички весели празници“, заявяват младежите.