За трета поредна година в Кюстендил се проведе конкурсът за картичка "Коледа за всеки“, предаде репортер на "Фокус“. Конкурсът се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Кюстендил.

Целта на конкурса е да провокира желанието сред младите да изработят коледна картичка с пожелание, която да бъде изпратена на самотно живеещ жител от община Кюстендил. По този начин се провокират учениците към положителен модел на поведение и разбиране на другия. Цели се и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните.

Конкурсът беше индивидуален, а участниците са класирани в три възрастови групи. В тазгодишното му издание са разгледани повече от 200 картички на 195 участници. В залата на Възрожденското училище се проведе и награждаване на победителите, на които бяха връчени грамоти и парична награда, имаше и  поощрителни награди. Отличията бяха връчени от зам.-кмета на Община Кюстендил Кристиян Иванчов.

Победител в категорията от I до IV клас е Петър Петров Савев от НУ "Климент Охридски“, гр. Кюстендил; В категория от V до VII клас е Анабел Андреева Костова от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кюстендил; Победител в категорията от VIII до XII клас е Рая Александрова Каралийска от ЕГ "Д-р Петър Берон“, гр. Кюстендил.

"Радостен съм, че за трета поредна година правим този конкурс. Децата се вълнуват. Целта е да ги стимулираме да правят подобни неща, да творят, да се учат. Това е начинът да гарантираме едно по-добро бъдеще за Кюстендил и за страната“, сподели Кристиян Иванчов.

Отличените творби ще бъдат отпечатани и разпространени до потребители на социални услуги на територията на община Кюстендил.