Младежки общински съвет-Стара Загора организира петата великденска благотворителна кампания "Дари, за да зарадваш", предаде репортер на "Фокус".

"Ние - младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш някого, направи скромно дарение на човек в нужда, за когото един топъл обяд или  хранителен пакет означава много", казват организаторите и призовават всички, които имат възможност, да се включат в инициативата с поне един хранителен пакет.

Всички събрани дарения ще бъдат предоставени на социалната кухня към храм "Св. Паисий Хилендарски", намиращ се в старозагорския квартал "Зора". Необходимо е пакетите от боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, шоколад, олио или консерви да не са с нарушена опаковка, както и да са с достатъчно дълъг срок на годност.

Даренията се приемат до утре в Младежкия дом, намиращ се на бул. "Св. Патриарх Евтимий" № 176. Работното време е от 8:30 до 21:00 часа. 

Младежкият общински съвет започна благотворителната целогодишна кампания през 2018 година. В коледното издание на кампанията са събрани дарения от над 800 кг хранителни продукти, които са стигнали до социално слаби семейства и самотни възрастни хора. "Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!", призовават организаторите. 

Рени АТАНАСОВА