Община Банско проведе полезна и интересна среща с ,,Алтернативи Интернешънъл“. Сдружението съществува от 2010 г., работи в Благоевградска област, съвместно с организацията за обмен на студенти "Еразъм+“ и се ангажира с развитието на ученици, чрез неформални образователни методи. Темата на срещата беше свързани с борбата с апатията към гражданските и политически дейности в лицето на младите поколения.

На срещата присъстваха ученици от три държави – България, Турция и Румъния. Зам.-кметът Сашка Въчкова и зам.- кметът Магдалена Юсева представиха образователните и младежки политики на общината. Основните засегнати теми бяха повишаването на осведомеността и разбирането, насърчаване и активно участие в европейски и обществени дейности и подобряване на познанията за гласуването в ЕС, което беше изключително полезно, имайки предвид предстоящите избори у нас.

Участниците имаха възможност да задават въпроси към ръководството и да обсъждат актуални проблеми, свързани с развитието на региона.

Подобни срещи ще се организират и в бъдеще, а Сдружение ,,Алтернативи Интернешънъл“ ще бъде партньор на Община Банско в някои от тях.