Успешно стартира инициативата на Община Кюстендил, свързана с Международния ден на младежта и фотографията, предаде репортер на "Фокус“. Фотографският пленер се провежда в рамките на седмицата и носи името "През окото на обектива“. В рамките на инициативата двама от известните в града фотографи – Владислав Чанев и Росен Христов, провеждат теоретично и практическо обучение за младежите, включили се във фото пленера.

Събитието беше открито от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. "Нашето желание е през цялата седмица да има събития, да може да се чувствате по-добре, да контактувате, а събитията да са съобразени с вашите желания“, каза кметът Огнян Атанасов.

Той посочи, че е благодарен на двамата фотографи, които провеждат пленера, предавайки своите знания и умения на младите хора.

"За младежите, този курс би бил полезен, защото ще научат основите на изкуството на фотографията, както и преките пътища към усъвършенстването“, каза Росен Христов.

"Фотографията е възможност за кариера, творчество, изразяване, пътуване, запознанства с нови хора, както и път към себе си. Умението да заснемаш красиви и атрактивни кадри, винаги ще бъде на мода и високо ценено, както от клиенти, така и от близки и приятели“, сподели Владислав Чанев.

Пленерът продължава до 17 август. Тогава, на сцена "Базиликата“ В лесопарк "Хисарлъка“, ще бъде открита и изложба с творби от фотографския пленер.