Група младежи със съдействието на кмета на Смолян, Николай Мелемов организират благотворителен футболен турнир за събиране на средства за лечението на Мариян Давидов. Трима представители от тях Стефан Стоев, Росен Кордов и Мартин Димитров проведоха среща с градоначалника, за да обсъдят подробностите около организацията на благотворителния турнир. Мелемов подкрепи благородното им начинание и посочи, че Община Смолян ще се включи в инициативата, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието ще се проведе на игрищата до Стария стадион в Смолян. Ще бъдат поставени кутии за дарения от публиката. Футболният турнир ще бъде открит на 15 юни /събота/ от 10.00 часа на малкото игрище и ще продължи и на 16 юни т. г. Водещ ще бъде примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова. Възрастовите групи са без ограничения. Брой играчи в отбор 5+1. Времетраене на мач: 2*15 минути, а таксата за участие е 20.00 лв. на играч. За инициативата е информиран и е получено съгласие от Иво Давидов, който е баща на Мариян. Всички събрани средства ще бъдат предадени на близките на момчето.

Всеки е добре дошъл, независимо дали ще участва в турнира.

"Заедно можем да направим добро, разчитаме на вас Време е да се обединим в подкрепа на нашия млад съгражданин и приятел МАРИЯН!“, призовават инициаторите на благотворителния футболен турнир.

Мариян Ивов Давидов е с диагноза левкемия, която за момента е овладяна, но за огромно съжаление са настъпили сериозни усложнения. Предприето е лечение в чужбина, за което са необходими средства, непосилни за семейството.