Днес от 19 часа в галерия “Димитър Георгиев" - Пловдив ще се проведе концерт с авторска клавирна музика на Даниела Настева. Концертът е по повод нейния рожден ден. Талантливата млада композиторка избра да се срещне със свои почитатели и да представи пред тях най-новите си музикални композиции.

Миналата година в Музейна галерия "Димитър Георгиев“ Даниела Настева представи своя дебютен клавирен албум "Свързване“, посветен на концепцията за взаимовръзките между заобикалящия ни свят – светлина, земя, вселена, вътрешен душевен мир, вяра, надежда, любов. Концертът завърши с овациите от препълнената в залата публика.

Проф. д-р Емилия Константинова – артмениджър на галерията отбеляза, че "музиката на Даниела е силно въздействаща, внушаваща инвенции за музикално пресъздаване на картини от различни светове чрез мелодията на сърцето.“ И ако албумът "Свързване“ е отправен навън към заобикалящия свят, то новите композиции на Даниела Настева, които предстои да представи тази вечер, са лично съкровение от дебрите на най-дълбоките чувства, идващи от дълбочината на красиви емоции и състояния на вътрешния личен свят.

Музикалният път на Даниела започва на 5 годишна възраст с приемът й в НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив, специалност пиано. Пианото е неин неизменен спътник в ученическите и студентските години, за да премине към професионалния си път на развитие.

Даниела Настева изнася редица концерти, участва в майсторски класове, печели конкурси, участва и в концерти като солист на няколко филхармонии. Множеството пътувания пo света обогатяват нейния мироглед и помагат да претвори своите инвенциите в създаването на авторски музикални композиции.

Срещата и потапянето и в културите на далечния Изток, Персийския залив, Африка и Скандинавия й дават още по-голяма широта, която се проявява и в нейното творчество. Така през последните години, тя създава своя авторска клавирна музика със собствен и неподражаем стил.

Билети ще се продават непосредствено преди концерта в Музейна галерия

"Димитър Георгиев" - Пловдив, ул. "Съборна" № 23.