Млад търновец реши сам "да започне промяната“ като почисти от боклуци обществено пространство в града. Борислав Янков от "Доброволно чистене – Велико Търново“ се справи с мизерията около Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ само за няколко часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Разказва, че идеята му хрумнала, след като прибирайки се от поредния красив поход на TarnovoRuns забелязал микросметището в пространството между площада пред крепостта Царевец и училището.

"Реших да направя промяна. Защо ли? Защото, бих желал следващия път, когато мина от там, да видя мястото така, както го оставих днес. Защото миналата година в квартал Варуша Юг / Varusha South, покрай фестивалите Фестивал 48 часа Варуша юг '24 | Varusha South Festival '24 и Нощ на Самоводската Чаршия и Фестивал на занаятите, създадох много приятни и вълнуващи спомени и тази гледка не отиваше на всичко красиво, което се прави в квартала. Още повече, че това е старинна и емблематична за града ни част, с много забележителности и посетители. Е, сигурно следващия път, когато мина от там, няма да видя мястото така, както го оставих днес, но пък може отново да намина“, казва Борислав.

Като добър пример той не пропуска да спомене и трима от "виновниците“, които са го запалили са прави добро - Влади Ванков, Калин Василев - Калинбата и Мирела Иванова.