Млад мъж от Врачанско опита да избяга от полицаите в Приморско, а в чантичката му униформените открили фалшиви евро банкноти. Екшънът се е разиграл във вторник малко след полунощ.

От ОДМВР Бургас съобщиха, че пред бар "Хавана“ служители от Районно управление – Приморско подали ясен сигнал за спиране на индивидуално електрическо превозно средство, чийто водач не се подчинил на полицейското разпореждане и след като спрял тротинетката си пред х-л "Дейна“, побягнал. При опита за задържане е оказал яростна съпротива, като се наложило използването на белезници.

Задържаният е 21-годишен мъж от врачанското село Търнава. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът е отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По време на преследването единият от полицаите забелязал, че 21-годишният мъж е носел чантичка - тип "Банан“, а при задържането му, я нямало. Извършено е претърсване на района на задържането. Чантичката е намерена и приобщена, като веществено доказателство, а в нея са открити мобилен телефон и общо 249 неистински банкноти с номинал 20 евро.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско.