На 13 юли, когато Православната църква отбелязва празника Събор на св. архангел Гавриил и почита чудесата му, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Божествена света Литургия в църквата "Св. Архангел Михаил" в квартал Козарево, град Твърдица. 

Храмът навършва 180 години от своето основаване. Владиката извърши и чина на обновлението му след ремонтните дейности през последните години. На службата присъстваха миряни, сред които дарители и спомоществователи, а с църковни песнопения се включи Представителният хор на Старозагорска епархия "Св. апостол Карп" с диригент Мария Денкова. 

История на храма:

През 1843 г. започва изграждането на църквата "Св. Архангел Михаил" в село Козарево (дн. квартал на Твърдица). За построяването й местните пренасят с коне и магарета материал (варовикови камъни) от планината – от местностите "Манастиря" (от руините на отдавна разрушения средновековен манастир "Св. Никола") и "Варовитата река", намиращи се на 15км от селото. Според изискванията на турската власт храмът е вкопан в земята. Първият (възрожденски) иконостас е унищожен при опожаряването на църквата през 1877г., но благодарение на даренията на козаревци, скоро след това църквата е възстановена и отново украсена.