Библиотеката към читалище "Зора“ в Дупница подари на своите малки читатели летни занимания, пълни с приключения, съобщиха за "Фокус“ от читалищната библиотека. Акцентът на тазгодишната едноседмична програма бе мисия "Направи си сам книга“.

"Осъществихме основните цели - да стимулираме творческото, метафорично, абстрактно и креативно мислене на децата, като по интересен начин предизвикахме вниманието им към книгите, давайки им възможност, сами, да изберат големината, формата, текстовете и илюстрациите, както правят големите писатели. Заедно с библиотекар Илияна Янева и нашият преподавател по изящно и декоративно изкуство, Лора Делибалтова, малчуганите активно се включиха в книжната работилница“, споделиха организаторите.

Децата са тествали своите умения в сферата на дизайна и художественото оформление като, същевременно, творили авторски текстове, плод на тяхното въображение и фантазии. Участниците са изработили и книгоразделители, които ще им бъдат в полза при бъдещите вълнуващи приключения в света на детските книжки.

Венцеслав ИЛЧЕВ