Мирослав Янчев от ГЕРБ е преизбран за кмет на Златоград. Това сочат данните от паралелното преброяване на бюлетините, научи "Фокус“. Той се изправи на балотаж срещу Величко Сидеров от ПП-ДБ.

Янчев благодари за подкрепата преди минути в социалните мрежи. "Благодаря ви!  Заедно успяхме да опазим Община Златоград! Въпреки трудностите, агресията и разделението избрахме разумното!

Заедно  с вас ще надграждаме града, ще разкриваме и потенциала на всички населени места! С благодарност и отговорност поемам дълга да продължа да ви служа, да  бъда вашият кмет!

За мен е чест!

Уважавам изборът и на тези, които предпочетоха друг кандидат - уверявам ви, че за проблемите на всеки един от вас ще бъде търсено решение от мен и общинска администрация.

Сега, преди всичко друго, е време за диалог, да протегнем ръката си към всеки, който иска да работи заедно с нас! Няма място за сплетни и противопоставяне, а за сговор и работа! Да загърбим лошото, да намерим и път към тези, с които се отдалечихме, разделяйки се на отбори и групи! Да си простим взаимно!

Призовавам ви да бъдем преди всичко хора, да вложим енергията си за постигане на положителни резултати, защото те радват и дават поводи за гордост!

Благодаря на членовете на ОИК и СИК, както и на представителите на институциите, които гарантираха спокойното протичане на изборния ден!

Граждани на Община Златоград, бъдете здрави и благословени!“, са първите думи на новия-стар кмет на Златоград.  

Окончателните данни от балотажа и колко процента от гласовете е получил всеки един от двамата кандидати ще бъдат известни по-късно.