Художници и визуални артисти отново бяха предизвикани да създадат визуални разкази, вдъхновени от София, нейните хора и символи. Селекцията от цветните творби представяме в Галерия на открито в Градската градин. Това заяви заместник-кметът на София Мирослав Боршош. За втора поредна година фондация "Кредо Бонум" и "Мулти култи колектив" отправиха покана към артисти да отразят автентичния и разнообразен лик на София под формата на корица на въображаемото списание The Sofianer в духа на легендарното американско издание The New Yorker.

Над 100 млади и утвърдени художници, дизайнери, фотографи, архитекти и илюстратори приемат предизвикателството и изпращат 127 автентични погледа към София. Жури избра 28 корици, които са част от книжно издание и виждат столичани и гостите на София в изложбата в Галерия на открито в Градската градина.

"The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, да покаже причудливите й, смешни или абсурдни страни, да даде поетичен или неочакван поглед към днешния ден, да разкрие мечтите за бъдещето и да инициира обществен дебат за това в какъв град (искаме да) живеем", казват организаторите.