На виртуозни кулинарни произведения се насладиха жители и гости на Пловдив, които в съботния топъл следобед посетиха организираната от Минка Сърнешка, кандидат за кмет на район Централен от "БСП за България“ и председател на Обединението на жените социалистки в Пловдив, кулинарна изложба. Тя беше под мотото "Номер едно в кухнята, номер едно и в политиката".

Над 50 изключително вкусни домашни ястия приготвиха дамите участнички, а в състезанието с тях се впусна и един смел мъж. Компетентно жури с председател арх. Костадин Палазов – кандидат за кмет на Община Пловдив и членове Калин Милчев – водач на листата за общински съветници, адв. Наум Китанов – кандидат за кмет на район "Западен“ и кандидати за общински съветници отличиха най-вкусните от тях.

Освен кулинарните изкушения, гостите и участниците имаха възможността да дадат своите предложения за по-добро управление на града ни, а Минка Сърнешка "забърка" своеобразна рецепта, с най-важните съставки за един добър кмет.

Много хора написаха на поставените за целта дъски, какво според тях трябва да бъде управлението на града и дори дадоха конкретни задачи на бъдещите участници в управлението от БСП-Пловдив.

Арх. Палазов поздрави всички и изрази надежда да вижда все повече жени в политиката. "Кой, ако не жените, могат да дадат най-разумните решения за подобряване живота на всеки един“, коментира той.

Инж. Калин Милчев каза, че виждайки как дамите печелят сърцата на присъстващите с ястията си е убеден, че на 29 октомври БСП ще спечели така и сърцата на избирателите.

В апогея на веселото и приповдигнато настроение публиката сканира "Победа!" и "БСП е номер едно!", като своеобразна покана към всички да гласуват с номер 1 в бюлетината!