Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще посети МБАЛ – Сливен към Военномедицинската академия, където ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на МО.

В рамките на тържествените чествания ще бъде открита реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести.

По-късно през деня министър Тагарев ще участва в Дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик“ (СОРА), посветена на ползата от съвместните проекти и съоръжения за националната сигурност на страната. В дискусиите ще се включат представители на министерството на отбраната, на държавната и местната администрация от Сливенска и Ямболска области, на студентската и академичната общност, членове на СОРА и други военно-патриотични съюзи, представители на бизнеса, граждани и медии.

Тържественото откриване на реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ – Сливен към ВМА ще се проведе от 13.00 ч. на 20 септември , сряда, пред сградата на отделението.

Дискусионната кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик“ (СОРА) ще се проведе в киносалона на Военния клуб в Сливен с начален час 15.00 ч. Събитието ще бъде открито с встъпителни слова на министъра на отбраната, председателя на парламентарната комисия по отбрана, представители на областната и общинската администрация в Сливен и Ямбол.