Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев идва край Варна, научи ексклузивно "Фокус". Утре той ще бъде специален гост на Семеен спортен празник, който ще се проведе в община Бяла, по повод Европейската седмица на спорта.

Събитието ще започне в 17:30 часа на 28 септември на стадион "Черноморец" и ще предложи на участниците възможност да се забавляват, да се движат заедно със своите семейства и приятели.

Спортът обединява хората и заздравява връзките между тях. Семейният спортен празник ще предостави на участниците възможност да се включат в различни лекоатлетически състезания, при които отборите трябва да бъдат съставени от деца и възрастни - бъдете това родители, баба, дядо или по-големи братя и сестри. Така всички членове на семейството могат да се включат.

Освен физическите предизвикателства, на семейния спортен празник в Бяла ще има и интересна викторина с въпроси, свързани със световната и българската лека атлетика. Това е отличен начин да се разнообрази събитието и да се научим нещо ново за този увлекателен спорт.

Европейската седмица на спорта е инициатива, която се провежда в цяла Европа с цел насърчаване на физическата активност и спорта в ежедневието на хората.