Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще посети в понеделник и вторник Видин, Монтана и Враца, където ще се запознае със състоянието на спортната база в трите града, предаде репортер на "Фокус“. 

Визитата му ще започне днес следобед от Видин, когато в 15.30 ч. спортният министър ще се срещне с кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заедно ще направят обиколка на няколко спортни обекта в града, съобщават от Община Видин. Обиколката ще започне в 16.00 ч. от напълно ремонтираната Закритата лекоатлетическа писта, ще продължи на стадион "Георги Бенковски“ и Гребната база.

В 16.45 ч. в залата на Културен център "Жул Паскин“ министър Илиев ще се срещне с представители на спортната общност във Видин, с които ще разговаря по темата "Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове“.

Във вторник спортният министър ще се срещне с кмета на Монтана Златко Живков, по-късно в конферентната зала на хотел "Житомир" ще се проведе среща с представители на спортните клубове. 

Следобед, същия ден, кметът на Враца Калин Каменов ще приеме министър Димитър Илиев.