Министърът на културата Кръстю Кръстев изказа съболезнования по повод внезапната и трагична смърт на актрисата Емилия Ованесян, с която са работили през годините, съобщиха от министерството.  

"За мен това е голяма лична трагедия. Тя беше една от големите български актриси, която посвети живота си на Смолян и смолянската публика. Много неща говорят за нейната класа като актриса, имаше доброто отношение на всички колеги и респект от работата, която вършеше. Най-достойното беше, че остана в Смолян. Това са хората на културата, които трябва дълбоко да уважаваме!“, сподели министърът на културата Кръстю Кръстев.

По-рано медиите съобщиха, че актрисата Емилия Ованесян е загинала при пожар в апартамент в Смолян. Емилия Ованесян е носителка на наградата "Аскеер". Завършила е "Актьорско майсторство за куклен театър" във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г. в класа на проф. Атанас Илков. Голямата дама на театъра в Смолян  Емилия Ованесян има актьорски постижения (и режисьорски опити) в завиден репертоар - Аркадина  в "Чайка", Бланш в "Трамвай "Желание", моноспектакъла "Човешкият глас", Виктория в едноименния спектакъл по Бергман, Катерина в "Укротяване на опърничавата", Ибсеновата Нора, Настася Филиповна в "Идиот" и т.н. Тя отдаде живота си на театъра и духът й остава да живее завинаги в културните пространства на България.

Дълбок поклон!