Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова е на посещение в Симитли, предаде репортер на "Фокус“.

Пред журналисти министър Коритарова каза, че днес е в общината, за да провери два обекта, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти, финансирани от националния бюджет по решение на 49-ото Народно събрание. Това са "Благоустрояване на парк село Крупник“ и "Реконструкция на спортно игрище – стадион, село Полена“.

"Община Симитли има много подадени обекти. По тяхно искане миналата седмица преведохме първите аванси. Днес сме тук, за да проверим дали тези аванси са предоставени и дали действително е започнала строителната дейност. За нас е голямо удоволствие да видим, че проектът се изпълнява. Сроковете са доста скъсени, но сега е строителния сезон и всичко, което може да бъде изпълнено, трябва да бъде. Междувременно видяхме и подмяната на ВиК инфраструктурата в село Крупник, след което ще бъде направена и реконструкция и рехабилитация на уличната инфраструктура. Именно това са приоритетите, които са предвидени от Общината, за да бъдат изпълнявани и това е технологичният ред“, каза още министър Коритарова.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов от своя страна заяви, че общият брой на подадените проекти е 23 на стойност 15 млн. лв., а министър Коритарова отбеляза, че финансирането за тях се осигурява от държавния бюджет, има сключени договори с изпълнители, като авансово МРРБ превежда 20 % от стойността на сключените договори за строително-монтажните дейности.