Колкото присъствието, толкова и отсъствието на името ми в списъка с министри, щеше да е изненада, защото винаги когато има някакви разговори и има окончателно решение, човек е информиран. Когато не си информиран, без значение дали присъстваш или отсъстваш, си изненадан. Това каза пред журналисти земеделският министър Кирил Вътев, предаде репортер на "Фокус". Той изрази недоумение защо когато има подписано споразумение и стартира едно правителство, се водят преговори.

"В споразумението пише, че по време на ротацията ще има промяна само на премиер и вицепремиер. Както виждате това не се спазва и всички сме в неведение преговарящите екипи до какви споразумения ще стигнат. За всички е ясно, че страната е в такава ситуация, че е по-добре да има правителство, независимо от това какъв ще бъде състава му. Това е и моето лично мнение. Нека да видим как ще се развият нещата. Аз по-скоро очаквам да се споразумеят. Както вече стана ясно, въпросното споразумение е за 18 месеца. Виждате какво стана на деветия месец какви и какви преговори настанаха. Друг е въпросът, че обстановката е много сложна. Аз не участвам в преговорния процес и не мога да кажа повече", каза Вътев.

Припомняме, че на Десетата национална среща на земеделските производители се провежда днес и утре в казанлъшкото село Овощник. Събитието отбелязва и 20-годишнината от учредяването на Асоциацията на земеделските производители в България и се очаква в него да се включат експерти от агроведомството и депутати от земеделската комисия в парламента, за да дадат разяснения по всички наболели въпроси в сектора.

"По отношение на това какво направихме през тези 9 месеца - то е прекалено малко на фона на това, което трябва да се направи. Нямам намерение да правя отчет, но искам да кажа, че отворихме широко вратата на всеки, който желае да се включи в решаването на всякакви проблеми. Трябва да спрем да говорим на "Ние", "Вие", "Те", защото всички в общността сме "Ние", каза по време на откриването министър Вътев и бе категоричен, че земеделската общност има нужда от обединение.