Младите трябва да останат у нас. Тепърва икономиката ще расте. Това заяви във Варна министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който днес се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти в Икономическия университет, предаде репортер на "Фокус".

Акцент в срещата му е представянето на възможностите за практическо обучение на студенти и млади специалисти според Наредбата за студентските стажове в държавната администрация, както и за индивидуални студентски стажове в Министерството на икономиката и индустрията. На форума в най-стария икономически вуз у нас присъстват и представители на Държавната консолидационна компания, Национална компания "Индустриални зони“.

Той отново потвърди прогнозата си за 2 процента ръст на българската икономика през тази година, въпреки трусовете в редица водещи европейски страни.

Усилията на министерството са насочени към търсене на нови пазари в Азия, зад Океана, допълни той. На срещата в Икономическия университет във Варна присъстват и символичния домакин – ректора на вуза проф. д-р Евгени Станимиров, областния управител проф. Андрияна Андреева, зам.-областния Огнян Рачев.