Специални мини библиотеки предстои да бъдат обособени в седем от стаите на Комплексния онкологичен център във Велико Търново. Книгите в тях ще са събрани изцяло от дарения, предаде кореспондент на "Фокус".



Кампанията, която цели да подпомогне болничната структура, обикаля из интернет от скоро. Нейни двигатели са три дами – Лидия Минчева, София Иванова и Ива Сакърова. Лидия е Дряново, майка е на три деца и обича да помага. София е творец, артист и човек, работещ в помощ на обществото. Двете жени се запознават онлайн покрай инициативата на София за набиране на цветя за 8 март за жените, които преминават през химиотерапия в Комплексния онкологичен център (КОЦ) във Велико Търново. Самата София е една от тези жени, а до преди година и половина, откогато е в ремисия, Лидия е споделяла диагнозата ѝ – рак на гърдата.

Заедно те решават да помогнат на пациентите на КОЦ – Велико Търново да преминат по-леко през своите здравословни проблеми. Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да дари книга.

"Събираме книги, които вдъхновяват“ - това е описанието, което дават организаторите на акцията.

Освен различни издания, се търсят и етажерки/шкафове/малки библиотеки, на които да бъдат разположени томовете в стаите за химиотерапия.

Кампанията продължава до 31 декември, а дарения се събират от организаторите в Дряново.

Повече можете да прочетете тук.