Над 8000 са невалидните бюлетини за общински съветници във Видинска област, от които близо 4000 са само в община Видин и това говори за контролиран вот. Това заяви в интервю за "Фокус“ Милен Милчев, кандидат за кмет на Видин и вече избран за общински съветник от партия "Има такъв народ“. Следва пълният текст на интервюто:

"Сигналът за изборни нарушения подадох още в изборния ден следобяд,  но едва четири дни след това започна реално да се работи по темата, след като медиите му дадоха гласност.

Какво се случи - в деня на изборите, около 16:00 ч., член от нашата квота в СИК номер 72 Кольо Петров ми се обади и каза, че неизвестни мъже на няколко пъти гласуват с по няколко бюлетини. Имат предварително подготвени бюлетини от членове на секционната комисия и се влиза със списък, с имена и ЕГН-та на хора, които реално не присъстват и се гласува, и гласовете им се отчитат. Петров се е опитал да предотврати тези неща и когато е видял, че не може да се справи, когато е срещнал и агресия е извадил телефона и ги е записал тайно. Получих тези клипове и ги разпространих. На тях  ясно се вижда как двама души влизат едновременно в тъмната стаичка с по няколко бюлетини, след малко идва член на секционната комисия, който им носи допълнително подготвени бюлетини. Вижда се как друг член на секционната комисия "щрака“ печати на бюлетини предварително подготвени за гласуване, после ги подава на избиратели. Вижда се как един член на комисията, който слагаше печатите, попълва няколко бюлетини и ги пуска в урната. Това са престъпления, и не бих ги квалифицирал като изборни нарушения. И  извършителите  би трябвало директно да бъдат наказани.

Подадох жалба в ОИК  и буквално 15 минути след това отидох на място в секцията, където влязох вътре и на висок глас, пред цялата комисия ги предупредих, че всичко, което са направили е заснети и за всичко това се носи наказателна отговорност, лежи се в затвора. Това бяха моите думите. След това влезе Минчо Сотиров, който е кандидат за общински съветник от "Възраждане“ и каза "не се притеснявайте момчета, всичко е нормално работете си съвсем спокойно“. Стана след това скандал, който се разчу, за щастие беше само вербален спор и не се стигна до физическа саморазправа. След около 20 минути в секцията дойдоха и други кандидати за общински съветници, отвън имаше полиция, жандармерия. И след 16:30 ч.- изборната активност в трите секции в квартал "Нов път“ замря до края на изборния ден в 20 часа.

Нашият представител в секцията, който направи записите първо получава  няколко заплахи по телефона, за които той уведомява полицая охраняващ района, но той го успокоява, че няма нищо да се случи.

Около 21 ч., след преброяването на бюлетините, при заключени врати на училището, където са секциите, пред очите на десетина членове на комисията и застъпници, в 72-ра секция влизат няколко човека и нанасят брутален побой над Кольо Петров. Боят продължава докато пристига полицията, но над Петров вече е нанесен сериозен побой.

Оказа се, че във Видин в този час няма работещ в момента съдебен лекар, който да освидетелства Петров и издаде медицинско. Оказа се, че и в Монтана няма  и се наложи да се ходи до Враца за да си извади си медицинско.

В понеделник лично бях повикан в полицията и разпитван по случая. Това което зная, че същата вечер са били арестувани трима от побойниците и са били в ареста за 24 часа, след което са били освободени. Странно е, че са били арестувани само три лица, а останалите четирима, които са участвали -не. Вкл. и този Милчо Сотиров, който е участник в изборите и е участвал в побоя по думите на Кольо.

За съжаление нямам очаквания за крайния резултат от случая. Надявам се този път да има възмездие за виновните, силно се надявам тази тази агресия да не бъде разглеждана като ромска свада. Надявам се това да бъде разглеждано като опит за манипулиране на изборния процес. Побоят над това момче е публичен линч за това, че местно момче от махалата, реши да постъпи правилно.

Над 8000  са невалидните бюлетини за общински съветници във Видинска област, от които близо 4000 са само в община Видин и това говори за контролиран вот. Присъствах на отварянето на урните в тази секция-72 и масово невалидните бюлетини, представляваха бюлетини със зачертана преференция, но не й отбелязана партия. И това е един от начините за контролиране на купения вот, със съответната преференция. Хората, които продават гласа си не са много грамотни. Масово гласуват за кмет и отбелязват партията, а когато гласуват за съветниците - пропускат да отбележат партията в бюлетината. Ще изразя може би странно мнение -но по-добре, че има тези невалидни бюлетини, защото това намалява тежестта на купения вот. Малко нетрадиционно е това мнение за политик, но е личното ми усещане.

В неделя Видин отново ще гласува за кмет и надявам се по-добрия кандидат да победи. А компетентните органи да си свършат работата и накажат побойниците и купувачите на гласове."