Кражби, заплахи и побой над 17-годишния им син - за това сигнализира семейството на музиканта Васил Гюров, тормозено от свой съсед.

На въпроса защо се е стигнало до побой Мария Кавлакова, съпруга на Васил Гюров, отговори пред NOVA: "Доколкото знам, съседът ни Георги е имал сбиване с моя син и негов приятел. 

Конфликтът е започнал с думите: "Видяхте ли, че ми се размина", свързани с кражбата на велосипедите ни миналата година". Според жената именно съседът е откраднал колелата за назидание, а не за пари.

"Ние сме семейство с три деца и куче. Знам, че всичко се чува, но в тази сграда е така. Преди време ни беше писал: "Хайде, малко по-тихо да не си викаме полиция", каза тя. По думите ѝ Георги е викал полиция многократно.

"Аз искам да му връчат едно предупреждение, за да спре да ни тормози. Той е доказан крадец, но защитават него, когато реагират на сигналите му", смята Мария.

Според нея семейството им е комуникативно и всичко може да бъде решено с разговор, но Георги отказва да води диалог.  

В деня след сбиването той поставил катинари на вратите за мястото за паркиране, както и камера за видеонаблюдение.

След проверка на медията стана ясно, че има подадени три сигнала до полицията и е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура за кражбата на колелата.