Трескава подготовка тече за второто издание на един от най-успешните фестивали, случвали се във Велико Търново "48 часа Варуша Юг“, предаде кореспондент на "Фокус“. През тази година организаторите са подготвили общо 80 събития, които ще се случат през третия уикенд на август. Ще има за всекиго по нещо – арт работилници за деца и възрастни, концерти, йога практики, спортни прояви и много още.

"Основната програма е разположена в 19-ти август /събота/. Събитията започват в 12:00 часа на обяд в петък и продължават до 12:00 часа на обяд в неделя. В съботния ден от 6:00 сутринта в йога къщичката на плажа на Янтра започваме с медитация с тибетски купи и приключваме с много вълнуващи концерти, които ще продължат до полунощ – рок, диско банди. Включително ще свирят и Максим Ешкенази, който ще е заедно с Михаела Филева на една от новите ни сцени, която ще е на площада пред Царевец – емблематично място за Велико Търново“, разкрива главният организатор и инициатор на всичко Галин Попов.

Една от основните локации на фестивала ще е плажът на Янтра, който се намира близо до бившия наказателен паркинг.

"Тази година новината е, че заедно с колектива и фестивала "Реките на града“ организираме локацията на плажа. Те са една страхотна инициатива, която вече има разпознаваемост в цяла България. Спечелиха наградата на ЕС миналата година за една от най-добрите социални инициативи. Събитията са много разнообразни – има детски работилници, много концерти, но един от основните фокуси, както миналата, така и тази година остава архитектурата. Все пак сме в старата част на Велико Търново и архитектурните събития са нещо много важно“, допълва Галин.

Организаторите набират и доброволци, като всеки, който иска да се включи и да помогне, може да се свърже с Николай Корчев, който отговаря за помагачите.

"Миналата година се включиха около 60 доброволеца, тази година очакваме двойно повече“, казва с усмивка Ники.

"48 часа Варуша Юг“ ще се случи в дните 18-ти, 19-ти и 20-ти август. А повече за всичко, което предстои, можете да прочетете във Фейсбук страницата на събитието.

Луиза ТРАНЧЕВА