Методи Михайлов Марков е новият областен управител на Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Назначението му идва след като предходният областен управител Ива Радева бе освободена от поста.

Марков е магистър по "Педагогика“ и "Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено "Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Заемал е и поста кметски наместник на с. Шаново, както и заместник-областен управител на Област Стара Загора на Ива Радева /2023-2024/.

Петко Карагитлиев и Левент Палов са новите заместник-областни управители. И двамата са от Казанлък и имат опит в местното самоуправление.

Карагитлиев е икономист, доскорошен управител на казанлъшкото общинско дружество "Балканинвест“ и за втори път заема поста заместник-областен управител. Вече е бил на длъжността в периода 2012-2014 г. Представител е на ПП ГЕРБ.

За първи път като заместник-областен управител е назначен Левент Палов. Той е юрист по образование. Бил е секретар на ОИК-Казанлък и е представител на ДПС.